Ook op cultureel gebied kunt u uw hart ophalen in de omgeving. Zo liggen er binnen de gemeentegrenzen twee kastelen: Aldendriel en Tongelaar. Daarnaast staat Mill & St.Hubert bekend om de prachtige Sporen van de Oorlog, vanwege de vroegere treinverbinding die door Mill liep. Kijk voor meer informatie hierover op: www.stichtingsporenvandeoorlog.nl.

Musea
In de dorpskern van Langenboom bevindt zich een museum voor nostalgie en techniek met de verzamelingen van Wim van Schayik. Dit museum is alleen op afspraak en alleen in groepen te bezoeken. Zie de website www.tractortron.nl.

Theater en film
Wilt u tijdens uw verblijf bij de Lummel gezellig een avondje uit? In de omgeving vindt u diverse theaters en filmhuizen. In het buurdorp Mill vindt u Cultureel Centrum Myllesweerd, dat een volledig theater- en filmprogramma aanbiedt. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mylllesweerd.nl. Ook vindt u in omliggende dorpen als Cuijk, Wijchen, Uden en Grave diverse theaters en filmhuizen. Voor meer informatie over mogelijkheden voor avondjes uit in de omgeving kunt u uiteraard contact met ons opnemen.