Om het landschap op een sportieve manier te verkennen, kunt u gebruik maken van de vele uitgezette fiets- en wandelroutes (zie ook arrangementen/actief). Door de gemeente Mill & Sint Hubert alleen al, lopen diverse toeristische en recreatieve routes, die u kunt wandelen of fietsen. Op verzoek zijn er ook diverse bewegwijzerde en niet bewegwijzerde routes verkrijgbaar.

Fietsroutes
• Herrensitzroutes: een vijftal fietsroutes door het Land van Cuijk.
• Mill op z’n mooist: een route door de gemeente Mill met alle bezienswaardigheden die deze gemeente rijk is.
• Klavertje vier: een stap-ook-eens-af-fietsroute die u wijst op bijzonderheden die voor de ongeoefende kijker normaal verborgen blijven.
• Fietsroute Brabants Landschap: het Brabants Landschap heeft een mooie fietsroute uitgezet langs landgoederen en boerderijen in het dal van Maas en Raam

Mountainbikeroutes
In de omgeving kunt u diverse mooie mountainbikeroutes fietsen. Kijk daarvoor eens op onderstaande links:
Reek: 6 km.
Uden: 25,8 km.
Groesbeek: Rood: 24,3 km & Groen: 17,4 km (kunnen achter elkaar worden gefietst)
Gemert: 39,9 km.
Overloon: 31,1 km.

Wandelroutes
• Sporen van de Oorlog: een route langs de kazematten, een kijkbunker en het oorlogsmonument (dat herinnert aan het gevecht bij Mill in mei 1940). Kijk voor meer informatie op: www.stichtingsporenvandeoorlog.nl
• Twee korte wandelroutes van 3 en 5 km langs onder andere (trouw)kapel “Onze Lieve Vrouwe ten Hove” en het oorlogsmonument.
• Klavertje vier: de al eerder genoemde fietsroute leent zich ook prima als wandelroute.
• Door het Brabants Landschap is een prachtige wandelroute “In het voetspoor van de das” uitgezet bij Tongelaar.

Zweefvliegen, paardrijden, kanoën
Vanaf de nabijgelegen vliegbasissen Volkel, Malden en het vliegveld Nistelrode kunt u zweefvliegen om het gebied vanuit de lucht te bekijken. Ook per boot of kano kunt u Noordoost-Brabant ontdekken. U kunt zich onder andere inschrijven voor een georganiseerde kanodagtocht over het riviertje de Raam. Ook een ritje per paard of een huifkartocht (ook geschikt voor mindervaliden) behoren tot de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met de Lummel.

U kunt diverse zaken huren bij de Lummel. Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Fietsverhuur
Graag een rondje fietsen in ons prachtig Land van Cuijk? Huur dan bij ons die mooie ‘groene’ fiets, € 8,50 per dag, of € 10,- voor een weekend.

Pokerset
Huur een complete pokerset, bestaande uit een luxe poker tafelblad (200 x 100 cm) inclusief complete speelkoffer Lucky Dice 500 met daarin 500 pokerchips (5 kleuren) met duidelijke waardeopdruk, 1x dealerbutton, 2 decks geplastificeerde speelkaarten en 5 dobbelstenen.
De kosten zijn € 20,- exclusief € 10,- borg.

Speelkledenset
U kunt een set speelkleden huren, bestaande uit een Ganzenspelkleed, Monopolykleed, Twister- en een Mens erger je niet-kleed inclusief benodigdheden per spel zoals kaarten, pionnen, dobbelstenen en spelregels. Alles wordt verpakt in een grote Lummel-spellenzak. Huurprijs € 15,- exclusief € 15,- borg. Prijs is per dag voor de complete set.

Dartbanen
U kunt een complete dartbaan huren, bestaande uit een dartbord (unicorn eclipse), darts, stiften, schrijfbord en eventuele materialen (wedstrijdschema) voor het spelen van een toernooi. Huur is alleen mogelijk als banen voorradig zijn. Huurprijs € 23,35 exclusief € 30,- borg. De prijs is inclusief op- en afbouw van de banen op locatie De Lummel en gebruik van diverse materialen en reservematerialen. Het betreft prijzen per baan per dag.