Naast de omgeving, die het bezichtigen waard is, biedt de Lummel ook zelf activiteiten aan. Zo kunt u diverse speciaal samengestelde fiets- en wandelroutes afleggen in Langenboom en omgeving en eventueel een compleet arrangement met maaltijd samenstellen.

Bromplezier
Huren van old timer brommers dat doen we bij Bromplezier. Na een korte instructie over het gebruik van de brommers en een korte uitleg over de bijzonders verkeersregels voor brommerrijders gaat u op pad. De routes zijn tussen de 60 en 80 kilometer lang. U bent ook vrij in het kiezen van een eigen route.

Tourtodo
Een tocht met je smartphone lopen doe je met Tourtodo. Wanneer je het verkregen nummer  invoert kun je op eigen tempo de tocht volbrengen. Leuk om te doen “Dierenrijk Langenboom” geschikt voor iedereen die lekker even aan de wandel wil.

Enjoy Langenbom is moi
Tijdens deze tocht geniet u van een mooi stukje Langenboom tijdens een ontdekkingstocht naar de ontstaansgeschiedenis van Langenboom en omstreken. Dit is een fiets- of wandeltocht van ongeveer 18 km, samengesteld door twee enthousiaste Langenboomse natuurmensen: Gerard en Doortje Hermens. U geniet van de culturele bezienswaardigheden, maar vooral ook van de diversiteit van flora en fauna.

Fotowandeltocht de Lummel
Dit is een oriëntatietocht door het mooie dorpje Langenboom. Aan de hand van foto’s en vragen maakt u een wandeling door Langenboom, tijdens een tocht van ongeveer 1,5 uur. Wie weet de juiste route te bepalen en beantwoordt de vragen correct?

Maasfietsroute
De internationale fietsroute start in Frankrijk en eindigt in Hoek van Holland, de route gaat ondermeer door het Land van Cuijk. Wanneer u deze route fietst is De Lummel een goed adres als overnachtingsplek Maasfietsroute

Fietsknooppunten
Wanneer u zelf een leuke tocht wilt uitzetten, kunt u daarvoor de knooppuntenkaart hanteren.
De Lummel bevindt zich bij punt 47.