“De Lummel” is gelegen in de dorpskern van Langenboom gemeente Mill en grenst aan een bosrijk gebied.
Op loopafstand vindt u waterrecreatiegebied “De Kuulen”, een waar paradijs om te zwemmen en heerlijk te luieren

Rondom de Kuulen kunt u een bewegwijzerde route lopen van ongeveer 1-1,5 uur, de paden zijn ook begaanbaar voor rolstoelers en kinderwagens.

In de dorpskern van Langenboom bevindt zich een Museum voor Nostalgie en Techniek; de verzamelingen van Wim van Schayik. Zie de website www.schayik.nl en kijk onder de knop “Museum”.

In ons Land van Cuijk, zoals wij onze regio noemen is er veel te zien en te beleven. Wij omarmen ’t goeie leven’ welke zijn oorsprong in de Lummel heeft.
Voor tips kunt u eens kijken op de website van Het land van Cuijk.

Binnen de gemeentegrenzen liggen twee kastelen; Aldendriel en Tongelaar.
Bij Tongelaar is het prachtig wandelen en zijn regelmatig activiteiten waaraan u kan deelnemen.

Om het landschap beter te leren kennen kunt u gebruik maken van de vele uitgezette fiets en wandelroutes die dmv knooppunten zelf samengesteld kunnen worden.

Ook per boot of kano kunt u Noordoost-Brabant ontdekken. U kunt zich o.a. inschrijven voor een georganiseerde kanodagtocht over het riviertje de Raam.
Een ritje per paard of een huifkartocht (ook geschikt voor mindervalide) behoren tot de mogelijkheden.

Het gebied tussen Maas en Peel biedt vele bijzondere dingen. Zo vindt u aan de Maas drie vestingsteden, waarvan de oude stadskernen bewaard zijn gebleven.
Ravenstein heeft nog een oude stadsgracht.
Megen heeft een origineel stratenplan met gerestaureerde pandjes in de binnenstad.
In Grave, ook bekend van de radiowaterstanden, kunt u de overblijfselen van de vestingwerken bekijken.
In de omliggende natuur liggen diverse oude boerderijen en landgoederen.

De Maas heeft een grote invloed op het landschap van Noordoost-Brabant.
Langs deze regenrivier vindt u diverse Maasarmen en wielen (na dijkdoorbraak overgebleven plassen). Rondom Boxmeer, Vierlingsbeek, Overloon en Cuijk vindt u het bijzonder Maasheggenlandschap, meters hoge meidoornheggen.

In het land, gelegen tussen Maas en Peel, vindt u veel afwisselend natuurschoon dat uitstekend geschikt is om te verkennen per fiets of te voet. In het gebied liggen twee grote natuurparken te weten “De Maashorst” en “Boswachterij St. Anthonis”.

Natuurpark “De Maashorst”, gelegen tussen Oss, Nistelrode en Uden, is qua oppervlakte het grootste natuurgebied van Brabant (4000 ha). De heide en de overige begroeiing worden beheerst door een kudde schapen en Schotse Hooglanders (runderen). Ook in de “Boswachterij St. Anthonis” vindt u deze dieren.