Natuur
De Lummel ligt in Langenboom, een rustig plattelandsdorpje op de noordelijke punt van de Peel. Samen met Mill, Wilbertoord en St. Hubert wordt de gemeente Mill & St.Hubert gevormd.
De golvende overgang tussen de hoge Peelrug en het lage Maasdal, ter hoogte van de gemeente, vormt een aantrekkelijk landschappelijk gebied.
Langenboom is tevens onderdeel van het grotere horeca- en toerismegebied ‘het Land van Cuijk’.

De Kuulen
De Lummel is gelegen in de dorpskern van Langenboom en grenst aan een bosrijk gebied. Op loopafstand vindt u waterrecreatiegebied De Kuulen, een prachtig paradijs om te zwemmen en om watersport te beoefenen. Rondom De Kuulen kunt u ook een bewegwijzerde route lopen van ongeveer 1-1,5 uur.

Om het landschap op een sportieve manier te verkennen, kunt u gebruik maken van de vele uitgezette fiets- en wandelroutes (zie ook arrangementen actief). Door de gemeente Mill & St. Hubert alleen al, lopen diverse toeristische en recreatieve routes, die u kunt wandelen of fietsen. Op verzoek zijn er ook diverse bewegwijzerde en niet bewegwijzerde routes verkrijgbaar.

Fietsroutes
• Herrensitzroutes: een vijftal fietsroutes door het Land van Cuijk.
• Mill op z’n mooist: een route door de gemeente Mill met alle bezienswaardigheden die deze gemeente rijk is.
• Klavertje vier: een stap-ook-eens-af-fietsroute die u wijst op bijzonderheden die voor de ongeoefende kijker normaal verborgen blijven.
• Fietsroute Brabants Landschap: het Brabants Landschap heeft een mooie fietsroute uitgezet langs landgoederen en boerderijen in het dal     van Maas en Raam
• Diverse fietsknooppuntroutes aan de hand van de ANWB-borden.
Kijk voor meer fietsroutes bij arrangementen actief.

Mountainbikeroutes
In de omgeving kunt u diverse mooie mountainbikeroutes fietsen. Kijk daarvoor eens op onderstaande links:
Reek: 6 km.
Uden: 25,8 km.
Gemert: 39,9 km.
Overloon: 31,1 km.

Wandelroutes
• Sporen van de Oorlog: een route langs de kazematten, een kijkbunker en het oorlogsmonument (dat herinnert aan het gevecht bij Mill in       mei 1940). Kijk voor meer informatie op: www.stichtingsporenvandeoorlog.nl
• Twee korte wandelroutes van 3 en 5 km langs onder andere (trouw)kapel “Onze Lieve Vrouwe ten Hove” en het oorlogsmonument.
• Klavertje vier: de al eerder genoemde fietsroute leent zich ook prima als wandelroute.
• Door het Brabants Landschap is een prachtige wandelroute “In het voetspoor van de das” uitgezet bij Tongelaar.

Spellenverhuur
Pokerset
Huur een complete pokerset, bestaande uit een luxe poker tafelblad (200 x 100 cm) inclusief complete speelkoffer Lucky Dice 500 met daarin 500 pokerchips (5 kleuren) met duidelijke waardeopdruk, 1x dealerbutton, 2 decks geplastificeerde speelkaarten en 5 dobbelstenen. De kosten zijn € 20,- exclusief € 10,- borg.

Speelkledenset
U kunt een set speelkleden huren, bestaande uit een Ganzenspelkleed, Monopolykleed, Twister- en een Mens erger je niet-kleed inclusief benodigdheden per spel zoals kaarten, pionnen, dobbelstenen en spelregels. Alles wordt verpakt in een grote Lummel-spellenzak. Huurprijs € 15,- exclusief € 15,- borg. Prijs is per dag voor de complete set.

Dartbanen
U kunt een complete dartbaan huren,  darts, stiften, schrijfbord en eventuele materialen (wedstrijdschema) voor het spelen van een toernooi. Huur is alleen mogelijk als banen voorradig zijn. Huurprijs € 23,35 exclusief € 30,- borg. De prijs is inclusief op- en afbouw van de banen op locatie de Lummel en gebruik van diverse materialen en reservematerialen. Het betreft prijzen per baan per dag. Kijk hiervoor eens bij Marcs dartbanen